Dames 1 boekt degelijke overwinning in Gouda

Gouda - Afgelopen zaterdag stond voor Spivo Dames 1 de Nationale Beker wedstrijd tegen competitiegenoot Vollingo DS1 op het programma. Dit was de eerste echte testcase voor het team in hun nieuwe samenstelling en de dames stelden niet teleur.

 

De starting seven, bestaande uit Megan Versteeg, Charlotte de Graaf, Isa van Westing, Raisa Dragiç, Daisy Spruit, Alicia Mijnans en Chantal van Dongen, begonnen de wedstrijd overtuigend. Binnen de kortste keren stond er een comfortabele voorsprong van 15-5 op het scorebord. Vollingo kwam echter terug met een sterke serviceserie en wist langszij te komen. Toch toonde Spivo in de spannende eindfase veerkracht en pakte de set met 25-22.

 

In de tweede set verschenen Nathalie Blanker, Sabine van der Kuil en Willianne Tigelaar in de basis. Het was een gelijkopgaande strijd met afwisselend mooie punten en enkele fouten. Dankzij een sterke serviceserie van Sabine van der Kuil wist Spivo een kleine voorsprong te pakken. Coach Dennis Strang bracht een dubbele wissel in, wat uiteindelijk de doorslag gaf. De set werd nipt binnengehaald met 25-23.

 

De derde set bracht weinig spanning. Jennifer van Twist en Daisy Spruit startten op de passer-loperpositie, terwijl Henriëtte Tigelaar op de diagonaal stond. Ondanks enkele foutjes was de set niet in gevaar. Spivo bleef stevig aan de leiding, mede door sterke serviceseries van Nathalie Blanker en Henriëtte Tigelaar, en won de set overtuigend met 25-11.

 

Een leuke en degelijke overwinning, met hier en daar nog wat aandachtspunten om deze week aan te werken.

 

We bedanken het publiek, en tot volgende week!

 

Sponsoren

Onze sponsoren maken Spivo tot wat het nu is.

We kunnen hen niet vaak genoeg bedanken voor hun vertrouwen in onze vereniging.


Interesse in een proeftraining?

Op zoek naar een leuke en gezellige volleybalvereniging in de buurt? Of wil je gewoon eens een kijkje nemen bij Spivo om te zien of volleybal iets voor jou is? Dat kan! Spivo staat open voor iedereen, van jong tot oud en van puur recreatieve tot ambitieuze volleyballers!