Spivo Dames 1 speelt topwedstrijd tegen topdivisionist Laudame Financials VCN DS1!

Spijkenisse - Afgelopen zaterdag stond voor Spivo Dames 1 de laatste Nationale Bekerwedstrijd op het programma, tegen topdivisionist Laudame Financials VCN DS1. Ondanks dat Spivo niet compleet was, gingen de dames vol goede moed en met een speelse instelling het veld op. Coach Dennis Strang bedacht een creatieve motivatie: als Spivo 15 punten in een set wist te halen, zouden ze bitterballen verdienen.

De wedstrijd begon goed voor Spivo, met een kleine voorsprong. Toch kwam VCN snel op gang en stond het 3-9 bij de eerste time-out van Spivo. De zenuwen waren gelukkig snel verdwenen, en Spivo kwam steeds beter in het spel. Dankzij slimme plaatsballen van Jennifer van Twist en prima passing hielden de dames uit Spijkenisse stand. Een sterke serviceserie van Nathalie Blanker bracht Spivo zelfs op gelijke hoogte bij 15-15. Na een spannende strijd kwamen ze zelfs 21-20 voor na een mooie serie van Megan Versteeg. Helaas trok VCN uiteindelijk aan het langste eind en pakte de set met 25-27.

Vol trots na het resultaat in de eerste set, begon Spivo met veel vertrouwen aan de tweede set. Het bleef gelijk opgaan tot 7-7, maar VCN nam daarna opnieuw een voorsprong. Bij 10-15 bracht coach Dennis een wissel in: Charlotte de Graaf kwam erin om de passlijn te versterken. Spivo vocht terug en kwam via een sterke eindspurt op gelijke hoogte bij 23-23. Ondanks dat de set geen setpoints kende, moest Spivo opnieuw net aan het kortste eind trekken en verloor met 24-26.

De derde set was er één voor de boeken. Spivo speelde fantastisch en alles leek te kloppen. Van killblocks tot harde aanvallen, van onder andere Sabine van der Kuil, en slimme plaatsballen, Spivo was op dreef. Chantal van Dongen verzorgde de passing uitstekend, en Spivo scoorde met onmogelijk verdedigbare ballen. Tot 10-10 ging het gelijk op, waarna een sterke serviceserie van Raisa Dragiç de stand weer gelijkbracht op 15-15. Onder aanvoering van captain Alicia Mijnans en twee prachtige killblocks van Isa van Westing, pakte Spivo deze keer wel de set met 25-19. Een dikverdiende setwinst!

In de vierde set was het helaas op bij de meeste speelsters van Spivo. Na een sterk begin liep VCN al snel uit. Spivo had alles gegeven en kon met opgeheven hoofd het veld verlaten. De laatste set eindigde in 14-25 voor VCN, maar dat mocht de pret niet drukken. Met Met deze week Megan Versteeg als Topper van de wedstrijd die een belangrijke rol speelde in het team.

De wedstrijd biedt veel hoop voor het komende seizoen. Als de dames van Spivo dit niveau iedere week kan benaderen, belooft het een mooi jaar te worden. Het publiek word bedankt voor hun support, en we bedanken Monique weer voor de goede zorgen en het heerlijke eten.

Volgende week staat de eerste competitiewedstrijd op het programma, thuis in de Olympiahal tegen Volley Tilburg DS2. Tot dan!