Spivo dames 1 pakt 2 punten bij rentree in 2e divisie

Spijkenisse – Na twee seizoenen in de 3e divisie, maakte Spivo Dames 1 afgelopen zaterdag hun rentree in de 2e divisie. De eerste wedstrijd van het seizoen werd gespeeld tegen het sterke Volley Tilburg DS2. Het werd een spannende vijfsetter, waarin Spivo twee belangrijke punten wist te pakken.

De wedstrijd begon met een sterke serviceserie van de spelverdeelster van Tilburg, waardoor Spivo meteen onder druk kwam te staan. Via een goede serviceserie van Willianne Tigelaar knokte Spivo zich terug, maar Tilburg had al een voorsprong van 10 punten opgebouwd. Ondanks een time-out bij 9-13 en enkele wissels om de passlijn te versterken, lukte het Spivo niet om de druk van Tilburg volledig te doorbreken. De set ging met 19-25 naar de bezoekers.

De tweede set begon sterk voor Spivo. Via een solide start liepen de dames uit naar 12-6 en later 16-10. Maar langzaam sloop Tilburg dichterbij en bij 17-18 kwam Spivo voor het eerst op achterstand in de set. Een donderspeech van coach Dennis Strang had nog niet het gewenste effect. Tilburg draaide de stand volledig om en via een lange serviceserie trokken zij de set met 17-25 naar zich toe.

Met een andere mindset en betere instelling begon Spivo aan de derde set. De passing werd beter, er kwam meer servicedruk en de invalbeurt van Daisy Spruit zorgde voor een positieve impuls. Ondanks een kleine voorsprong van Tilburg bleef Spivo knokken, vooral door sterke passing van Chantal van Dongen en mooie omloopballen van Alicia Mijnans op set-ups van Megan Versteeg. Spivo pakte de set overtuigend met 25-19.

De vierde set was vergelijkbaar met de derde, met wederom een gelijk opgaand spelbeeld. Een mooie serviceserie van 7 punten van Sabine van der Kuil zorgde ervoor dat Spivo terug in de set kwam na een kleine achterstand. Met beslissende servicedruk van Willianne Tigelaar kon Spivo de set veiligstellen met 25-19.

De beslissende vijfde set begon niet goed voor Spivo. Snel stonden de dames met 5 punten achter en dit gat werd niet meer gedicht. De set eindigde in 10-15 voor Tilburg, waardoor Spivo het extra punt misliep.

Ondanks het verlies was Spivo blij met de twee punten die ze wisten te pakken na een moeizame start tegen een sterk spelend Tilburg.

Het publiek, het Spivootje van de Week en de scheidsrechter werden bedankt voor hun steun.

Volgende week speelt Spivo in eigen hal Den Oert tegen Zovoc DS1. Kom ons aanmoedigen! Tot volgende week!