Nieuwe ronde Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

In de ALV van volleybalvereniging Spivo is een nieuwe ronde voor het aanvragen van een (gratis) VOG aangekondigd. Hieronder geven we hier een korte uitleg over.  

 

Als volleybal vereniging Spivo vinden wij het belangrijk om de veiligheid en integriteit binnen onze vereniging te waarborgen. Daarom hanteren wij, sinds 2016, in lijn met het beleid van Nevobo, het aanvragen van een VOG voor alle bestuursleden, trainers, coaches, jeugdkamp begeleiders en andere vrijwilligers. Om de continuiteit te waarborgen wordt een geldigheid van 3 jaar gehanteerd voor een VOG. Naast het aanvragen van een VOG zijn ook gedragsregels opgesteld die moeten worden ondertekend.

Dit najaar (2024) wordt een nieuwe ronde gestart om, voor iedereen waar dit voor geldt, een VOG aanvraag te doen.

 

Regeling Gratis VOG

Spivo is sinds 2016 toegelaten tot de Regeling Gratis VOG, de kosten voor deze toelating komen voor rekening van de vereniging.  Met deze toelating kunnen we VOG’s gratis aanvragen. Spivo dient de aanvraag voor een VOG in, waarna de betreffende persoon een e-mail ontvangt van de dienst Justis.nl om de aanvraag vervolgens zelf af te rondenen de VOG te ontvangen. 

 

Papier of digitaal

Je kan kiezen voor een papieren of digitale versie van de VOG.

  • Bij de papieren versie ontvang je de VOG per post en moet je deze voor echtheid laten controleren door de ledenadministratie. Een afspraak maken om de VOG te laten controleren kan door een mail te versturen naar ledenadministratie@spivo.nl.
  • Bij een (handigere) digitale versie ontvang je de VOG in je berichtenbox van MijnOverheid en kan je deze vervolgens per e-mail doorsturen naar ledenadministratie@spivo.nl. Vervolgens wordt de echtheid en de inhoud van het opgegeven screeningsprofiel gecontroleerd. Na controle wordt de digitale VOG vernietigd. 

Vragen

Heb je nog vragen over het aanvragen van de VOG? Dan kan je contact opnemen met Marja van der Wissel via e-mail: ledenadministratie@spivo.nl

Sponsoren

Onze sponsoren maken Spivo tot wat het nu is.

We kunnen hen niet vaak genoeg bedanken voor hun vertrouwen in onze vereniging.


Interesse in een proeftraining?

Op zoek naar een leuke en gezellige volleybalvereniging in de buurt? Of wil je gewoon eens een kijkje nemen bij Spivo om te zien of volleybal iets voor jou is? Dat kan! Spivo staat open voor iedereen, van jong tot oud en van puur recreatieve tot ambitieuze volleyballers!