Spivo Dames 1 pakt eerste overwinning in de 2e divisie

Spijkenisse – In een spannende thuiswedstrijd in sporthal Den Oert heeft Spivo Dames 1 haar eerste overwinning van het seizoen binnengehaald. Na een 3-2 verliespartij vorige week, waren de dames vastberaden om nu wel de winst te pakken tegen het jonge team van Zovoc DS1. Het werd een wedstrijd vol wisselingen, maar uiteindelijk ging Spivo er met vier punten vandoor.

De eerste set verliep moeizaam voor Spivo. De dames leken nog niet helemaal wakker. Tot 12-12 ging het gelijk op, maar daarna sloop Zovoc er langzaam vandoor. Te veel foutjes in de service en aanval deden Spivo de das om, ondanks een dubbele wissel van coach Dennis Strang die het tij niet kon keren. Onder druk van de sterke service van de spelverdeelster van Zovoc kon Spivo de set niet redden: 16-25 verlies.

Na een kleine aanpassing in de opstelling herpakte Spivo zich goed in de tweede set. De dames namen al snel een voorsprong van vijf punten en kwamen daarna geen moment meer in gevaar. Met sterke serviceseries van Raisa Dragiç en Sabine van der Kuil bouwde Spivo verder en won de set overtuigend met 25-13.

De derde set was het spannend en kon alle kanten op. Van een kleine achterstand vocht Spivo zich terug naar een kleine voorsprong. Het publiek kreeg een show vol killblocks, slimme plaatsballen en goed verdedigend werk te zien. Een sterke serviceserie van Jennifer van Twist bracht Spivo op een 24-21 voorsprong. De winst leek in zicht, maar door enkele discutabele beslissingen van de scheidsrechter en een gele kaart, werd het onnodig spannend. Ondanks een 24-25 achterstand herpakten de dames zich knap en wonnen de set uiteindelijk met 28-26.

Hoewel de afspraak was om scherp te beginnen, stond Spivo al snel op een 0-5 en later een 3-7 achterstand. Gelukkig werd het snel gelijkgetrokken naar 10-10, waarna het een spannende strijd bleef tot 17-17. Uiteindelijk zorgden twee goede serviceseries en sterk afmaken vanuit de verdediging voor de beslissing. Spivo won de set met 25-21 en daarmee de wedstrijd met 3-1.

Blij met de vier punten en de eerste overwinning in de 2e divisie, werd Isa van Westing uitgeroepen tot "Topper van de Wedstrijd." Na afloop werd het publiek, Monique, de tellers en het Spivootje van de week bedankt voor hun steun. Volgende week speelt Spivo uit tegen Dosko DS1 in Stolwijk.